Zwembaden en brekende regels met kunstgras gazons

Weet je nog hoe gek je was van je zwembadje in de tuin toen je klein was? Uw eigen kinderen zijn waarschijnlijk net zo dol op hun pierenbadje. En als u een kunstgras gazon heeft, kunnen ze nog meer genieten dan u vroeger deed – en het is minder werk voor u.

Laten we even terugdenken….

Toen ik een kind was, zodra de zon warmer begon te schijnen en de dagen langer werden, was het tijd voor ijsjes, blote voeten en het schijnbaar gigantische blauwe plastic kinderzwembad. Onze vader haalde het zwembad uit de opslag, sleepte het naar het gazon en vulde het tot de rand. Dan sprongen mijn broers en zussen en ik in en uit het koude water, schreeuwde onze harten uit. De hond kwispelde zich een weg naar het midden met zijn bal, en al snel waren we allemaal aan het spetteren, onze vingers en tenen werden rimpelig tijdens een lange middag die we goed in het zwembad hadden doorgebracht.

Toen onze vrolijke zwembadtijd voorbij was, hief papa een kant van het plastic zwembad op en gooide het water eruit in een gigantische “splash”.Er was iets heel treurigs aan dit moment. De zon had tenslotte het water tot een aanvaardbare tempratuur opgewarmd. En terwijl we speelden, veranderde het zwembad in ons eigen kleine koninkrijk – een aquatisch fantasieland dat ons een paar uur van de echte wereld wegvoerde.
Helaas moest ons waterrijke koninkrijk worden vernietigd omwille van het gazon.

Ja, het gazon!

Zwembaden en natuurgras zijn natuurlijke vijanden.

Papa wilde niet dat ons plastic zwembad zijn kostbare gazon verpestte door het gras te lang te smoren of in de schaduw te stellen. Levend gras lijkt misschien taai, maar het is eigenlijk heel delicaat. Elk zwaar voorwerp dat er te lang op blijft staan/liggen, veroorzaakt bruine dode plekken omdat zonlicht en frisse lucht niet bij het gras kunnen komen. Gras heeft zon en licht nodig om te ademen. Vooral in de hitte van de zomer kan het gras letterlijk gaar worden. Dus mijn lieve oude vader moest niet alleen ons zwembad elke avond legen, hij moest het de volgende dag naar een nieuwe plek verplaatsen zodat het gras kon hertstellen.

Kunstgras is leukeren ook VEILIGER

Met kunstgras hoeft u zich geen zorgen te maken over de gevoeligheden van natuurlijk gras. Het kinderzwembad kan het niet oververhitten na een dag of twee in de zomerse hitte. Dat betekend dat u het meerde dagen of weken kunt laten staan. (Natuurlijk wil je kleine zwembaden zonder zuivering systemen om de paar dagen legen en bijvullen, om het fris en schoon te houden.)Als het gras een beetje plat gaat liggen, kun je het met een harde bezem weer rechtop borstelen. Geen probleem. Geen reden om zomerpret in te perken.

Maar er is meer. Kunstgras is niet giftig en produceert geenstuifmeel. Dus zelfs kinderen met allergieën kunnen naar hartenlust spelen zonder snotterig of ziek te worden. Kunstgras voert het water snel af en droogt ook snel, ongeacht hoe ver en breed uw kinderen kunnen spetteren. Bovendien is het niet glad als het nat word, dus mama hoeft zich niet constant zorgen te maken over gevaarlijke valpartijen.

Het eersteklas kunstgras dat we hier bij Kwaliteits Kunstgras aanbieden ziet eruit en voelt aan als echt, maar je kunt er 365 dagen per jaar van genieten. Dus laat uw kinderen zich deze zomer vermaken! Haal het zwembad, trampoline, het speelhuisje en de rest tevoorschijn.

Nu overstappen op kunstgras kan de zomerpret in deze tijden voor uw kinderen een boost geven. En ook voor u, want je nieuwe kunstgras gazon hoeft nooit te worden gemaaid en al die andere onderhoudsklussen die je zomer opslokken.

Misschien laten de kinderen je zelfs wat tijd doorbrengen in hun zwembad!