Hoeveel kost het nou om kunstgras te laten leggen?

Voor een toenemend aantal huiseigenaren is het aanleggen van kunstgras een aantrekkelijk vooruitzicht om hun tuinen te verjongen en de last van het behouden en onderhouden van een aangename buitenruimte te verminderen.

Veel mensendromen ervan hun gazons en kale betonnen patio’s te vervangen door zacht, en levendig kunstgras, maar het stigma rond de prijs van kunstgras schrikt ze af. Talloze mensen vragen zich vaak af hoeveel het kost om kunstgras te latenleggen, maar vinden zelden een duidelijk antwoord. Dat kan zijn omdat het bijna onmogelijk is om een algemene prijs op een woningverfraaiing te zetten, of het kan zijn dat sommige bedrijven er de voorkeur aan geven hun kosten onder de duim te houden om zo veel mogelijk winst te maken.

Als u een van die mensen bent die hun tuin nieuw leven in wil blazen, maar u zich afvraagt hoeveel het kost om kunstgras te laten leggen, zelfs na talloze online zoekopdrachten, blijf dan lezen.

Hoeveel moet kunstgras kosten om te laten installeren?

Zoals hier bovenvermeld. Is het bijna onmogelijk om een algemene prijs op te stellen aan de kosten van de aanleg van kunstgras.
Op dezelfde manier dat de prijs voor het stucen van uw woonkamer zal verschillen van de prijs van het stucen van de woonkamer van uw buren, zal de prijs voor het laten leggen van kunstgras sterk variëren van tuin tot tuin.

We krijgenregelmatig de vraag hoeveel het kost om kunstgras te laten leggen maar er is geen duidelijk antwoord. Om tuin eigenaren het meest nauwkeurige cijfer te geven, bieden we online een offerte service aan waarmee we realistische offertes kunnen aanbieden op basis van de informatie die door de klant is verstrekt.
Zaken die van invloed zijn op de prijs van de aanleg zijn onder andere:

–        De grootte van de tuin

–        De staat van de tuin voorafgaand aan de installatie van kunstgras

–        Toegang tot de tuin.

–        Of er obstakels aanwezig zijn in het gazon.

–        Foto’s of tekening van de locatie.

Nadat de klant zijn gegevens heeft toegestuurd voor een online offerte, zal een lid van ons team de exacte prijs berekenen. Dit alles is vrijblijvend.

Hoe u geld kunt besparen op de aanleg van kunstgras.

De eerste stap om de kosten van de installatie van kunstgras te verminderen, is door de tuin schoon te maken. Het verwijderen van bestaande graszoden, grind of bestrating en het aanbrengen en  egaliseren van de zandbaan zal het leg team inde meeste gevallen wat werk besparen. Het is hard werken, maar als u met een krap budget werkt, kan dit de totale kosten van de installatie verlagen.

Hier bij Kwaliteits Kunstgras verwijderen we bestaand gras als onderdeel van onze complete leg optie, maar bij andere aanbieders is dit wellicht niet het geval. Als u ervoor kiest om geld te besparen op de kosten van de installatie van kunstgras door het zelf te doen, raden we u aan voorafgaand contact op te nemen met één van onze adviseurs, hoe u dit het beste kunt doen. Of bekijk onze handige leg instructies op de site.

Is het de moeite waard?

De kosten voor de aanleg van kunstgras zijn doorgaans hoger dan die van het aanleggen van echt gras vanwege de hoeveelheid werk die nodig is, maar als u erdoor word afgeschrikt, is het de moeite waard om de voordelen van kunstgras te onthouden.

Geenonderhoud – Geen geld uitgeven aan grasmaaiers, zaden en verdere behandelingen.

Bestandtegen meer dan 15 jaar gebruik.

Geenonkruid, modder of andere rotzooi.

Perfect voorhuisdieren en kinderen

Vervaagt of verweert niet en geen kans dat het dood gaat.

Wij geloven dat de kosten voor het professioneel aanschaffen en aanleggen van kunstgras word gecompenseerd door de decennia aan voordelen die het voor uw huis of bedrijfspand kan opleveren.

Neem contact met ons op

Bent u nieuwsgierig en wilt u weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van kunstgras, neem dan direct contact met ons op.
Mocht u nog vragen hebben over het installatieproces of over ons assortiment aan kunstgras, aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met een lid van ons team.