Kunstgras

It’s windy. The cool breeze of the ocean. It gives, a sense of beauty, in motion. All is flowing, rushing and tide-And I sit in wonder, dreaming beside.

Kunstgras
Informaties

LEISURE

We have all the information you need on laying artificial Grass. If you have any questions let us know.

Frequently Asked Questions

FAQ

Wij bieden een uitgebreide professionele legservice. Onze specialisten kunnen u volledig ontzorgen, maar het zelf uitvoeren van een deel van de werkzaamheden behoort ook tot de mogelijkheden.

Al onze kunstgras is vrij van schadelijke stoffen en is daarom absoluut veilig. Je kunt dus met een gerust hart je kinderen laten spelen op kunstgras.

Al onze kunstgras is vrij van schadelijke stoffen en is daarom absoluut veilig. Ontlasting van (huis)dieren is eenvoudig te verwijderen of kan met water worden gereinigd.

Mits goed geïnstalleerd en goed onderhouden, heeft kunstgras een lange levensduur. Kwaliteits Kunstgras geeft een garantie van 8 jaar op verkleuring (UV-garantie), buitensporige slijtage en scheuren op de meeste varianten kunstgras. Als de garantietermijn anders is wordt dit aangegeven bij de productinformatie.

Standaard zijn rollen kunstgras 4 meter breed en ongeveer 25 meter lang. De meeste kwaliteiten kunstgras van ons zijn ook leverbaar met een rolbreedte van 2 meter. Indien er een grotere breedte gewenst is, kunnen de naden (in de meeste gevallen onzichtbaar) met lijmband of 2 componentenlijm aan elkaar worden bevestigd.

Nooit meer maaien of beregenen en het gebruik van mest of pesticiden is verleden tijd; dit ontlast uiteraard het milieu. Tijdens het produceren van kunstgras worden geen weekmakers of zware metalen gebruikt. Kunstgras is dus een milieubewuste keuze.

Kunstgras instrooien met zand is niet noodzakelijk, maar wordt wel geadviseerd. Er ontstaat namelijk extra gewicht waardoor het kunstgras stabieler komt te liggen. Het zand zal uiteindelijk niet zichtbaar zijn maar de “grassprieten” worden ondersteund waardoor de vezels beter rechtop blijven staan. Het gebruik van instrooizand kan de levensduur van het kunstgras verlengen. Het type zand dat hiervoor wordt gebruikt is niet hetzelfde als ophoogzand of straatzand. De korrel heeft een ronde vorm waardoor deze het kunstgras niet beschadigt.

Kunstgras is voorzien van een vleug (de richting van de kunstgrasvezels). Indien er meerdere stukken kunstgras worden geplaatst, is het belangrijk om de vezelrichting overal gelijk te hebben. Het mooiste effect ontstaat wanneer er vanaf het terras (of vanuit het raam) tegen de vleug in wordt gekeken. Denk ook aan de vleug bij het vaststellen van het benodigde aantal vierkante meters kunstgras.

Wij adviseren om het kunstgras vast te zetten met kunstgras U-pennen. Afhankelijk van de afmeting van het kunstgras moeten de pennen rondom met een tussenruimte van ongeveer 100 cm worden geplaatst.

Kunstgras is niet helemaal onderhoudsvrij maar wel onderhoudsarm. Door bladeren en rommeltjes te verwijderen en zo nu en dan het kunstgras op te borstelen blijft het kunstgras langer mooi en in optimale conditie. Ook voor onderhoud van u kunstgras kunt u bij ons terecht.